MEDICAL TAPING BIJ HOOIKOORTSKLACHTEN

Praktijk tijdelijk gesloten
16 maart 2020

MEDICAL TAPING BIJ HOOIKOORTSKLACHTEN


Ruim 4 miljoen Nederlanders hebben last van hooikoorts; circa 20% van de bevolking. Meestal beginnen de klachten in het voorjaar door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij mensen met hooikoortsklachten reageert het lichaam heel heftig. Er is sprake van een soort overreactie van het afweermechanisme. Histamine komt vrij in het lichaam en dit veroorzaakt de allergische reacties die kenmerkend zijn bij hooikoorts zoals;

  • Loopneus/verstopte neus
  • Jeukende ogen en verhemelte
  • Niesbuien, hoesten
  • Benauwdheid
  • Koortsig gevoel

HOE WERKT MEDICAL TAPING BIJ HOOIKOORTS?

Medical tape bevat geen medicinale toevoegingen, toch blijkt uit de praktijk dat, door Medical Taping toe te passen bij hooikoortsklachten, 84% verlichting van de klachten wordt ervaren. Bij hooikoorts spelen de longen en het immuunsysteem een belangrijke rol. De zones van de longen liggen met name aan de bovenkant van de rug. Door de elastische tape direct op dit gebied aan te brengen stimuleert de tape de huidsensoren, die op hun beurt het zenuwstelsel prikkelen. Deze prikkel heeft een kalmerende werking op het afweermechanisme waardoor de hooikoortsklachten afnemen.

HOE VAAK TAPEN?

Uit twee pilot studies is gebleken dat na een eerste keer tapen al direct een positief effect merkbaar is. Door een tweede tape na 1 week nogmaals toe te passen is gebleken dat de klachten verder afnemen. Afhankelijk van de resultaten na twee behandelingen kan besloten worden eventueel een derde keer te tapen om een nog beter effect te bereiken. Geadviseerd wordt de tape minimaal 5 dagen te laten zitten en na een week de volgende tape aan te brengen.

 

WIL JE DE HOOIKOORTS TAPE UITPROBEREN?

NEEM DAN VANDAAG NOG CONTACT OP!

 

Let op: wij wijzen erop dat de aangegeven tapetoepassingen en informatie over de mogelijkheden binnen het Medical Taping Concept betreffende hooikoorts niet wetenschappelijk bewezen zijn. De uitspraken en genoemde voorbeelden zijn gebaseerd op langdurige ervaringen van patiënten en geschoolde therapeuten.