Sportmassage

Wat is sportmassage?

Sportmassage is een massagetechniek die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Het is een krachtige massage die ervoor zorgt dat de bloedcirculatie verbetert en dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Zo bevorder je het spierherstel en kun je blessures voorkomen.

 

Waarom sportmassage?

Tegenwoordig willen we graag gezonder leven. Sporten neemt daarbij een belangrijke rol in. En natuurlijk willen we graag blessurevrij blijven. Spierpijn en vermoeidheid zijn vaak voorlopers van blessures. Een sportmassage helpt het lichaam sneller te herstellen. Het verbetert de conditie van de spieren en zorgt ervoor dat de spieren minder gespannen aanvoelen. Sportmassage kan blessures voorkomen en helpt mee om actief te kunnen blijven sporten!         

            

Sportmassages VOOR en NA het sporten

Een sportmassage kan zowel voor als na het sporten worden ingezet.

  • Voor het sporten: er wordt een stimulerende massage gegeven, zodat het lichaam klaar is om optimaal te presteren. Deze stimulerende massage zorgt voor een goede doorbloeding en bereidt de spieren voor op prestatie die komen gaat.
  • Na het sporten: zorgt de sportmassage ervoor dat vocht en afvalstoffen uit de spieren afgevoerd worden en maakt de spieren weer soepel. Een massage zorgt voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt het herstel zodat je je zonder spierpijn of vermoeidheid kunt voorbereiden op een volgende prestatie.

 

Sportmassage ook voor niet-sporters!

Ook voor niet-sporters kan sportmassage goed zijn. Denk aan rug-, nek en/of schouderklachten die vaak veroorzaakt worden door een verkeerde werkhouding of intensief computergebruik. Ook stress kan een belangrijke oorzaak zijn van allerlei klachten. Door een verkrampte houding kunnen verhardingen in spieren ontstaan. Een aantal massagebehandelingen kan al verlichting geven of kan de klachten helemaal laten verdwijnen.

 

De effecten van een sportmassage op een rij              

  • Bevordert de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen
  • Stimuleert de afvoer van afvalproducten (melkzuur en vocht)
  • Verbetert de doorbloeding
  • De spanning in de spieren neemt af
  • Zorgt voor een sneller herstel
  • Voorkomt blessures